Trainingplans

Plannen voor vrouwen

4 X per week

Een schema waar je als vrouw mee aan de slag kan als je (3 of) 4x in de week traint, als je ervaren bent zeker 4x! plan je rustdagen verstandig in dat je niet dezelfde spiergroepen 2 dagen op rij traint!

5 X per week

Dit plan is voor elke gevorderde vrouw die wil trainen en de focus heeft om over het algemeen spiermassa aan te komen, plan je rustdagen vooral voor of de heftige dagen uit dit plan, want die zijn er!

5 X per week zonder chest

Dit plan is voor elke gevorderde vrouw die het hele lichaam wil trainen, behalve de chest, plan je rustdagen vooral voor of de heftige dagen uit dit plan, want die zijn er!

Plannen voor mannen

4 X per week

Een trainingsplan dat perfect is als je 4x per week kan/gaat trainen, het kan eventueel ook voor als je 3x per week gaat trainen maar dan is een fullbody schema wellicht beter.

5 X per week

Dit trainingsplan is perfect voor als je 5x in de week wil trainen, dit zie ik zelf als de optimale verhouding tussen train en rustdagen voor optimale progressie. Het hoeft niet perse in de vorm van dit trainingsplan tho (kijk trainingsplan 6x per week)

6 X per week

Dit trainingsplan is eigenlijk too much naar mijn mening, ik zie liever 2 rustdagen in de week. Je zou dit trainingsplan ook kunnen gebruiken om voor en na elke legday een rustdag te pakken, dit zou je een push-pull-rest-legs-rest-REPEAT schema geven waarbij je 3/5 dagen traint, dit vindt ik optimaal voor ervaren mannen die hard kunnen trainen!